Tuesday, December 02, 2008

Week end cooking, Week end en cuisine

Another week has started. We had a pretty busy week end, our friends being here with their little 8 moths old, he managed to keep us all very busy...but we still had time to cook.

We made bread, a number of times, with walnuts and red wine, definitly wonderful, and then just some regular white bred, not a bad thing to have!
We had an excellent beef rib, cooked in the oven, with a side of green beans, but more interesting are the little foie gras dumplings I made! All you need is wonton sheets and some foie gras in can (french import..)You cut the foie gras in tiny litle pieces, and stuff the wonton sheets with a piece and some fresh ground pepper, sealing them with a bit of water. Then you boil them for 3 minutes in a nicely flavored broth, I used lemon grass, and ginger and salt, but the more flavor the better, so just let your imagination drive!

Bon appetit.

Ce week end fut bien chargé. Avec mos amis venus de Montréal, nous avons passé du temps en cuisine, mais aussi à s’occuper de leur petit homme de 8 mois.

Coté cuisine, nous avons fait et refait du pain, la recette noix/vin rouge est vraiment un must, mais le pain de campagne nature a eu aussi du succès.
Nous avons mangé une excellente côte de bœuf au four, avec haricots verts et sauce béarnaise (merci Charles), mais le plat le plus intéressant fut les petits raviolis au foie gras. J’ai acheté des feuilles de wonton (raviolis chinois, que l’on trouve partout ici), et je les ai farcies de petits morceaux de bloc de foie gras, avec un peu de poivre. On ferme les raviolis en humidifiant un peu les bords, et ca cuit juste 2 ou 3 minutes dans un bouillon parfumé à la citronnelle, gingembre, sel, sauce soja…etc…laissez votre imagination vous guider!
Vite préparés, ces raviolis sont une entrée très chic. Bon appétit.

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