Wednesday, June 22, 2005

Morroccan carrot salad /la salade de carrottes marocaine

The Moroccan carrot salad

A bunch of young carrots
2 garlic cloves
some wine vinegar
a teaspoon of ground cumin

Peel, wash and slice the young carrots. Cook them in a pot of boiling water, in which you added soup spoon of vinegar. Cook until carrots are tender. Drain them, and let them cool down. Once they are cooler, place them in a serving bowl, add 2 spoons of vinegar, the 2 garlic cloves chopped, salt, pepper, and the ground cumin. Mix it all, and let it rest in the fridge for an hour or more... Change the seasoning to taste. It’s ready...




La salade de carottes marocaine


1 botte de jeunes carottes
2 gousses d'ail
Du vinaigre de vin
Une cuillère a café (ou plus selon les goûts) de cumin en poudre

Peler, laver, et couper en rondelles les carottes. Les faire cuire entre 15 et 30 minutes a l'eau bouillante vinaigrée. (1 cuillère a soupe de vinaigre pour 1 litre d'eau)
Egoutter les carottes, les refroidir a l'eau froide, et mélanger ensuite avec les gousses d'ail hachées, le cumin, sel, poivre, et une cuillère a soupe de vinaigre.
Modifier l'assaisonnement selon votre goût..
C'est déjà prêt, mais c'est encore meilleur le lendemain!

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